Vorig jaar ongeveer rond dezelfde periode als ik dit blog schrijf lanceerde ik mijn eerste eBook. Een eBook speciaal voor ondernemers met een Fashion- of Beauty Business.

Het doel van het verspreiden van mijn eBook is om mijn online marketing kennis te delen met jou. Mijn passie voor Fashion en (online) marketing komen perfect samen in de nieuwe business die ik vorig jaar ben gaan opbouwen. Maar dat moet ik nu even uitstellen!

Het was December 2018 en we zaten op een vrijdagavond met vrienden heerlijk te genieten van een kerstdiner. Ik had alles verzorgd, een mooi gedekte tafel, lekker eten, decoratie, kaarsen EN natuurlijk bubbels. Ik wilde onze vriendschap vieren, dankbaar voor zoveel lieve mensen om ons heen.
Na een super leuke avond werd ik ’s morgens wakker en ik kon nagenoeg niet meer overeind komen, mijn nek wilde niet meer bewegen. Ik dacht aan nekkramp, want daar leek het op. De spanningen in mijn lichaam zijn de laatste tijd toegenomen en ik kan geluiden nog maar moeilijk verdragen. Gelukkig heb ik nu 3 weken vakantie, kan ik samen met mijn zoontje lekker veel kerstfilms kijken op netflix;-)

In Januari begon ik weer met werken en de 2 dagen dat ik bij mijn interim klus op kantoor zat vielen me zwaar. Ik besloot de avonden niet meer te werken en even een stapje terug te doen. Het opbouwen van een nieuwe business gaf me zoveel voldoening, alleen het werken bij mijn interim klus koste me al mijn energie.

Ik besloot te stoppen, me volledig te focussen op mijn online business. Mijn droom wilde ik waarmaken, gaan voor mijn passie. Ondernemers met een Fashion- en Beauty Business begeleiden naar een succesvolle online (marketing) strategie. Ze begeleiden in hun ondernemerschap met mijn adviesdagen, ze ontdoen van hun angsten om online zichtbaar te worden en naar buiten te treden als DE online marketing expert van Nederland.

Het hele plaatje had ik compleet, tot ik in eind Februari mijn laatste werkdag had en letterlijk onderuit ben gegaan. Mijn lichaam wilde niets meer voor me doen, mijn hoofd daarentegen ging als een malle door. Wat is er toch aan de hand?

Toch maar even een paar weken rustig aan doen, maar hoe doe je dat? Ontspannen en rust nemen? Ik wilde door! Ik had nu de tijd want had me helemaal vrij gemaakt van mijn vaste opdrachten, iemand meer die aan me trok als alleen ik zelf. Mijn lichaam begon steeds meer te protesteren, totdat het zo erg was dat ik ’s ochtends naar beneden kwam en het geluid van mijn sokken op de tegelvloer zelfs niet meer kon handelen.

Mijn klachten legde ik voor bij de huisarts, die mij vertelde dat het tijd werd voor rust, heel veel rust! Ik vertoonde namelijk alle symptomen van een BURN-OUT!

Sinds Maart van dit jaar heb ik daarom mijn volledige werk moeten neerleggen, heb ik wel nog 4 adviesdagen gedaan met fantastische ondernemers. Mijn gezondheid gaat voor en om mijn dromen waar te maken is het belangrijk dat ik nu eerst mijn rust neem.

Inmiddels ben ik 5 maanden verder en heb ik besloten om met mijn volgers te gaan delen hoe het met mij gaat. De afgelopen maanden waren pittig, maar ondanks dat heb ik er ook enorm veel van geleerd, nu al;-)
Geleerd om als ondernemer anders te gaan denken, te stoppen met zwoegen, genieten van kleine dingen, ontspannen en dat er veel meer is in het leven dan alleen werken aan een succesvolle business!

Natuurlijk ga ik in de toekomst aan de slag met het uitbouwen van mijn online business, maar voor nu werk ik aan mijn herstel en probeer ik energie te halen uit het delen van mijn verhaal en persoonlijke lessen!

Vind je het leuk om mij te volgen dan kan dat natuurlijk via Instagram!