Over Priscilla Traets

Keep pushing and all of your dreams come true! 

Met deze overtuiging kreeg ik het als jong meisje voor elkaar op hoog niveau paard te rijden, kreeg ik de kans om alles te leren van een olympische amazone. Werd ik op mijn 18e aangenomen bij Nederlands grootste online marketing bureau en leerde ik alles op het gebied van (online) marketing. Werd ik op 26e jarige leeftijd ondernemer en runde ik succesvol mijn eigen (online) marketing agency. 

Een Burnout zorgde ervoor dat ik terug moest naar de kern en liet het me  inzien dat Fashion altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven is geweest, maar ik er niet eerder voor durfde te kiezen. 

Op 32-jarige leeftijd besloot ik mijn (online) marketing kennis in te zetten voor vrouwelijke ondernemers met een Fashion business én werd ik Personal Stylist! 

Over Priscilla Traets

In 1987 werd ik geboren in Eindhoven, waar ik slechts 3 weken gewoond heb. Mijn hele jeugd bracht ik door in Oss. Als klein meisje wilde ik niets liever dan paardrijden, mijn moeder was me dan ook regelmatig kwijt als ik weer eens stond te knuffelen in de weide achter ons huis. 

Op de basisschool had ik het zwaar en was mijn kledingkeuze niet favoriet en de basis voor jarenlange pesterijen. In groep 8 besloot mijn moeder me naar een andere basisschool te laten gaan, om daar mijn jaar af te maken. Mijn creatieve talenten werden opeens herkent, maar door enorme onzekerheid kon ik deze niet ontplooien. 

Paardrijden was mijn passie en Anky v. Grunsven was mijn grootste voorbeeld. Toen zij haar eigen kledinglijn (Anky Technical Casuals) uitbracht wist ik niet hoe snel ik alle items in mijn kast wilde hebben. 

Op 18 jarige leeftijd besloot ik te gaan werken voor wat later het grootste online marketing bureau van Nederland werd, te gaan werken en te stoppen met paardrijden. Van de eigenaar leerde ik alles op het gebied van online vindbaarheid, Google, Yahoo, websites, affiliate marketing en later Facebook, blogs en social media.
Ik vond mijn passie in iets nieuws en zoog alle informatie op als een spons. Zo begon mijn interesse in ‘marketing’ en ik haalde inspiratie uit voornamelijk Fashion.

Mode is er altijd al geweest en blijft zichzelf opnieuw uitvinden, maar hoe? 

Ik wilde altijd alles anders doen dan anderen, continue zoekende naar mijn eigen toegevoegde waarden, mijn DNA. Toen ik 26 was wilde ik niet langer werken volgens de visie van iemand anders, maar wilde ik mijn eigen visie ontwikkelen en verwerken in mijn online agency. Met Fab26 (later Nextresult) bedacht ik (online) marketing te gaan doen voor modebedrijven. Er moest brood op de plank komen en klanten uit allerlei andere branches melden zich aan, mijn bedrijf groeide maar verloor op mijn 31e haar passie. 

Een heftige burn-out zorgde ervoor dat de sneltrein volledig tot stilstand moest komen om mij uiteindelijk te laten kiezen voor hetgeen ik echt graag wilde. Werken in Fashion! 

De cirkel werd rond nadat ik mijn kennis over Fashion & Styling toevoegde aan mijn (online) marketing kennis door in de leer te gaan bij Danie Bles en Diane von Furstenberg. 

Op mijn 32e kwamen dromen uit en werkte ik tijdens Amsterdam Fashion week mee als styliste, werd ik Personal Stylist en Adviseer en Coach ik ondernemers met een Fashion Business die (online) en financieel willen groeien! 

The Fashion Academy

Toen ik op 18-jarige leeftijd werd aangenomen als online marketeer bij toen nog een startend bedrijf, wist ik na 2 weken dat dit was wat ik wilde doen voor de rest van mijn leven. Ondernemers de kennis en tools bieden zodat zij met (slimme) marketingtechnieken hun bedrijf kunnen laten groeien. 

De technische kant van online marketing vond ik boeiend en alle kennis die ik kreeg nam ik op als een spons. Ik leerde elke avond uit de handleidingen van Google (Adwords) & Yahoo. Las ik blogs op internet in Nederland en Amerika, veelal geschreven door mannen en vanuit enkel techniek. 

Mijn inspiratie haalde ik uit Fashion, sterke merken die moeite hadden met de verschuiving van print naar online. Hoe deden zij dat? Waar lopen ze tegenaan? Ik vond het bijzonder hoe krachtige merken het toch zo moeilijk vonden om de verschuiving naar online te implementeren binnen hun bestaande marketing. 

Jarenlang deed ik onderzoek naar de kracht van sterke branding. Hoe dit bedrijven helpt om continue omzet te blijven genereren en nieuwe klanten aan te trekken, van over de hele wereld.
Wat me ook opviel was hoe langzaam deze markt zich bewoog, hoe nieuwkomers opeens online een positie konden innemen wat de grote merken nog niet gelukt was.
Ook viel het me op dat de grootste klappen zijn gevallen in Fashion. 

In 2018 en 2019 gingen vele (succesvolle) bedrijven ten onder, waaronder Supertrash, Marlies Dekkers, Fred de la Bretoniere en Zoe Karsson. Dit zijn bedrijven die bekend stonden als een sterke brand en toch hebben ze het niet overleefd. 

Hoe is het mogelijk dat in een markt die altijd in beweging is al zo lang hij bestaat het voor sommige ondernemers niet mogelijk is om door te breken of om te overleven?

Een succesvolle Fashion Business bouw je niet enkel op door een sterk merk neer te zetten, het is wel een belangrijke basis die elke business nodig heeft en waar je jaar na jaar in blijft investeren.
De markt verandert, klanten veranderen, de manier van kopen verandert en daarom vraagt jouw marketingstrategie continue om verandering.
Veel bedrijven investeren in de bouw van een sterk merk en blijven vervolgens met grote investeringen pushen met hetzelfde product, op dezelfde doelgroep en vergeten mee te bewegen met het allerbelangrijkste aspect, namelijk de consument. 

Ik besloot om al mijn kennis en ervaring in te zetten om ondernemers met een Fashion Business online en financieel te laten groeien op basis van een sterke (online) marketing strategie!
Omdat ik geloof dat elke ondernemer met passie en doorzettingsvermogen de mogelijkheid heeft om een succesvol bedrijf op te bouwen, mits je de juiste tools in handen hebt. 

Die tools krijg je van mij!

Close